Jak pečovat o piercing a tetování

Jak pečovat o piercing a tetování

Péče o tetování

Tetování je umění, které zůstává na těle po celý život, proto je důležité věnovat pozornost jeho správné péči. Správná péče zajistí, že vaše tetování bude vypadat co nejlépe a rychle se zahojí.

Ihned po tetování

  1. Obvaz: Po dokončení tetování vám tatér přiloží ochranný obvaz. V našem studiu 67 tattoo shop používáme buď second skin, nebo opsite sprej. Nechte jej na místě po dobu, kterou vám tatér doporučí, obvykle 2–4 hodiny.
  2. Čištění: Po odstranění obvazu tetování jemně omyjte teplou vodou a jemným antibakteriálním mýdlem. Nepoužívejte horkou vodu ani agresivní mýdla.
  3. Osušení: Po omytí tetování jemně osušte čistým, suchým ručníkem nebo papírovým ubrouskem. Nikdy tetování netřete, jen jemně poklepávejte.

Další péče

  1. Hydratace: Po vysušení aplikujte tenkou vrstvu vašeho oblíbeného aster-care, my používáme Pega-care tattoo aftercare. Tento produkt pomáhá udržovat tetování hydratované a podporuje rychlé hojení. 
  2. Opakování: Proces čištění a hydratace opakujte 2–3krát denně po dobu prvního týdne.
  3. Vyhněte se: Během hojení se vyhněte přímému slunečnímu záření, koupání v bazénech, jezerech nebo moři, a nadměrnému pocení, které by mohlo narušit hojení.

Dlouhodobá péče

  1. Hydratace: I po zahojení udržujte tetování hydratované. Používejte krémy nebo balzámy, které neobsahují alkohol ani parfém.
  2. Ochrana před sluncem: Tetování vždy chraňte před slunečním zářením pomocí opalovacího krému s vysokým SPF.

 

Péče o piercing

Správná péče o piercing je klíčová pro prevenci infekcí a podporu rychlého hojení. Ačkoliv je piercing stále považován jen jako estetický doplněk, stejně jako tetování je ale i piercing na celý život a je potřeba se k němu stavět zodpovědně. Hojení piercingu trvá mnohem déle, než hojení tetování. 

Ihned po piercingu

  1. Čištění: Po aplikaci piercingu jej jemně omyjte sterilním fyziologickým roztokem nebo speciálním čisticím sprejem, jako je Pega-care piercing aftercare.
  2. Dotýkání: Nedotýkejte se piercingu špinavýma rukama. Před jakoukoliv manipulací si vždy důkladně umyjte ruce, případně použijte rukavice. Snažte se na piercing sahat, co nejméně je to nutné. 

Další péče

  1. Čištění: Čistěte piercing dvakrát denně. Používejte k tomu sterilní fyziologický roztok nebo Pega-care piercing aftercare. Jemně otřete šperky a okolní kůži.
  2. Vyhněte se: Vyhněte se použití alkoholových roztoků, peroxidu vodíku nebo jakýchkoliv agresivních čisticích prostředků, které by mohly podráždit pokožku a zpomalit hojení.
  3. Plavání a sauny: Během prvních týdnů se vyhněte plavání v bazénech, jezerech nebo moři, a také návštěvám saun a parních lázní.

Specifické piercingy

  1. Navel piercing: Doba hojení navel piercingu (piercingu pupíku) je obvykle 6–12 měsíců. Po celou dobu hojení je důležité dodržovat správnou péči a vyhnout se tlakům a tření v této oblasti.
  2. Piercing bradavek: Doba hojení piercingu bradavek je obvykle 6–12 měsíců. Péče je podobná jako u jiných piercingů, ale je třeba věnovat zvýšenou pozornost hygieně a vyhnout se těsnému oblečení, které by mohlo dráždit bradavky.
  3. Piercing chrupavky: Doba hojení piercingu v chrupavce je 8-14 měsíců a více. V tomto období je nutné na daném uchu nespat. Ideální je pořídit si cestovní polštář, který umožňuje pohodlný spánek a nedeformuje ucho. 

Dlouhodobá péče

  1. Dotýkání: Piercing se snažte nadále zbytečně neotírat nebo nenatahovat.
  2. Kontrola šperků: Pravidelně kontrolujte stav šperků, zda jsou pevně připevněny a neprojevují známky opotřebení.
  3. Pravidelná údržba: Nezapomínejte, že i po zahojení si šperky zaslouží péči. Jednou za čas je vyjměte a dopřejte jim i piercingovému kanálku náležitou péči. 

 

V našem 67 tattoo shopu vám rádi poradíme s veškerými dotazy ohledně péče o tetování a piercing. Navštivte nás a prohlédněte si naši nabídku produktů Pega-care, které jsou speciálně navrženy pro podporu hojení a udržení krásy vašich tělesných úprav.

 

Doufám, že tento článek bude pro vaše zákazníky užitečný a poskytne jim všechny potřebné informace k péči o jejich nové tetování nebo piercing.